Habitatge unifamiliar aïllat al carrer Oceà Atlàntic de Sant Cugat del Vallés

Abast dels treballs:
Contractació i coordinació d’industrials 

Dates: Març de 2014 – Setembre 2016
Emplaçament: Carrer Oceà Atlàntic 11 i 13 | Sant Cugat Del Vallès | Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 1.160 m2 (580 m2 + 580 m2)
Promotor: Elelualuna
Arquitecte: Isabel Rabassa Izquierdo

El projecte desenvolupa un habitatge unifamiliar aïllat amb garatge i piscina. L’habitatge consta de planta baixa i dues plantes pis sobre rasant de carrer i una planta soterrani. La seva configuració en planta defineix un rectangle dividit en dues zones, la de l’habitatge construït i una plataforma-mirador descoberta amb la piscina. En la seva configuració en secció també es distingeixen dos parts en funció de la relació amb el terreny. La planta baixa està per sota de la cota natural del terreny. Formalment es diferencien un cos elevat corresponent a les plantes primera i segona i una base semisoterrada corresponent a la planta baixa i el semisoterrani.

L’accés de vianants es realitza des de la façana del carrer Oceà Atlàntic, pujant a la planta primera a través d’una escala que salva el desnivell existent entre el carrer i la cota natural del terreny o per la parcel·la pujant en lleugera rampa fins al pati d’accés de la façana est. Per aquest mateix carrer es dona accés rodat a l’aparcament baixant des del carrer per una rampa descoberta.

La distribució en totes les plantes consta d’una franja central de serveis d’ascensor, escala, patis, d’accés e il·luminació. D’aquesta forma es creen dues zones a cada banda de la franja central. Totes les plantes es tanquen a les façanes est-oest per tal d’aconseguir privacitat i s’obren a les orientacions nord-sud per tal de gaudir de les vistes i llum natural.

El programa funcional de l’habitatge es desenvolupa en quatre plantes.

A la Planta Primera s’organitza el pati d’accés, amb l’entrada i pas de circulacions, un bany de convidats, la biblioteca en un espai de doble alçada, la sala d’estar i una segona sala de música. Totes aquestes peces donen a un porxo i una terrassa amb la piscina. A la franja nord s’ubica la cuina-office lligada a l’accés, el menjador que es pot obrir al saló i un porxo connectat amb l’exterior també de doble alçada.

A la Planta Segona  s’ubica la suite principal amb bany, vestidor i estudi i una gran terrassa oberta a les vistes i orientada a Sud.

A la Planta Baixa s’ubiquen quatre dormitoris oberts al jardí i connectats a peu pla amb el porxo-terrassa.

A la Planta Soterrani s’ubica l’aparcament per a tres cotxes, els serveis de bugaderia, gimnàs i bany, i els espais d’instal·lacions.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies